Nyheter

RIKS 2020 INSTÄLLT

Vid senaste styrelsemötet tog styrelsen ett beslut att inte låta genomföra årets Riks. Vi har under tid följt utvecklingen av det som nu sker i vår värld, vi har tittat på andra föreningar, olika evenemang och försökt hitta någon sorts indikation på hur läget kommer att se ut om tre månader, men det finns inga bra svar på det. 

Vi tog beslutet grundat på främst dessa anledningar: 

-Allas vår hälsa måste gå först, vi kunde inte på något sätt komma på hur vi skulle kunna stå upp för ett så stort evenemang om det skulle visa sig att det skedde en smittspridning, eller överbelastad vård i regionen, som en konsekvens av det. 

– Vi anser att det är viktigt att vi tar vårt ansvar i samhället.

– Av nästan alla som utryckt sin åsikt kring detta så är svaret tydligt, ska Riks ställas in så gör det nu. I en ovisshetens tid vill man hellre veta att det inte blir något, snarare än att hoppas, planera för det och sen inte bli av. 

Vi har valt att vara lyhörda och hörsamma detta, därför togs beslutet nu och inte om en eller två månader. Det var ett enhälligt beslut i styrelsen som vi känner oss väldigt trygga med, men det ska sägas att det var inte ett beslut som tagits lättsamt. Riks betyder oerhört mycket för oss som förening. Vi har arrangerat Riks i ca 35 år, med endast ett år inställt tidigare. 

Vi vet att det dyker upp många frågor utifrån det här, tex för de unghästar som planerades göra kvalitetstester eller uppfödare som vill stamboksföra sin ston.

Om läget är lugnare i höst, så hoppas SMHF kunna erbjuda en del av detta i lokala arrangemang, men vi vet ännu ingenting om det. Svenska Hästavelsförbundet fortsätter i dagsläget med en planering för sommarpremieringar endast för de hästar som ska visas för Exteriördiplom, och ev. Stamboksföring, håll utkik på deras hemsida för vidare information.

Vi önskar också att det kommer finnas möjligheter att träffas och att det här året inte bara blir ihåg kommet som ”det inställda året”. Håll utkik, vi kommer med info allt eftersom!

Men först och mest av allt, så vill vi att ni tar hand om er och era nära och vi hoppas att vi i första hand kan få börja leva någorlunda normalt på hemmaplan och träffa fler än dom allra närmaste.

Sen tar vi allt det andra!

Varma hälsningar

Styrelsen